Ångest

Semestern är snart slut och "börja-jobba-igen-ångesten" börjar komma krypande lite smått. Jag har hunnit med massor under mina semesterveckor men det finns också saker jag inte hunnit med alls. Men njutit har jag iallafall gjort och tur med vädret dessutom. Att det nästan är ett år nu tills nästa gång det blir tal om semester tänker jag inte på. Först väntar den härliga hösten och sen jul-mys.
Haha, vilken kläm-käck optimist jag är! Undrar om detta blogginlägg går som livslögn eller nått för jag vet att det inte är sant mer än för stunden. Om bara några dagar kommer jag vara knäckt över att snart börja jobba och stressad över allt jag inte hann med. Ångesten över att inte ha semester igen förrens om ett år kommer att äta upp mig inifrån. Jag kommer att se på hösten som en regnig och grå transport-sträcka (fast jag gillar hösten, det gör jag) och julen ok, men inte än på länge.
Men idag känns allt bra så just idag ljuger jag inte.

Sommar

Men shit vad varmt det är. Jag är konstant svettig och orkar inte göra något mer än läsa och dricka vatten.

Njuter

Mamman GA är här och vi solar, promenerar i regn, spikar panel, sågar, skrattar, tjaffsar, pratar, diskuterar allt mellan himmel och jord, äter god mat, spelar kort, dricker kaffe, vin, öl och whiskey. Vi krattar, rensar, plockar vinbär, klipper gräs. Altanen är förvandlad till ett sågverk. Verandan på lillstugan är fylld med skräp. Hallen är ner-riven. Vi har sågspån, och svett över hela kroppen.
Vi har semester och jag njuter för fullt hela tiden.

Nu

Nu har jag semester. Och häromdagen bar jag mössa. Inte för att vara häftig utan för att jag faktist frös. Det spelar ingen roll om de kommande veckorna innebär mössa eller regnkläder. Jag har semester och det är det enda som räknas.

Lyx

Semester är det mest lyxiga. Göra vad man vill och ändå få betalt. Nu är det inte långt kvar och jag har aldrig förtjänat att ha semester så mycket som jag förtjänar det i år. Det tycker iallafall jag.