Min älskling

Min älskling är verkligen världens bästa. Han är precis vad jag vill ha och behöver. Han är händig, duktig på att laga bilen, social och har en otrolig humor. Han har gröna fingrar och gör så att vi överhuvudtaget har levande blommor här hemma. Han diskar (fast inte besticken oftast...), dammsuger, tvättar och lagar mat i princip lika ofta som jag gör det.  Dessutom så lägger han märke till att jag har klippt mig, färgat håret ,färgat ögonbryn etc. Han är med och väljer tyg till gardiner och har åsikter om hur det ska inredas här hemma. Ibland när jag kommer hem efter en tung dag på jobbet har han spolat upp ett bad och tänt ljus och ger mig ett glas rödvin. Han lyssnar alltid på vad jag har att säga och berättar sin syn på saken. Han löser flera av mina problem och delar med sig av sina egna. Han skrattar mycket och ofta och gör vardagen roligare och det bästa av allt, han tycker om mig trots mina fel och brister!
Jag har gjort ett riktigt kap!


2999 pusselbitar

Måndag idag och jag är fortfarande trött efter en helg innehållande jobb, fest och pussel. Skyndade mig hem efter jobbet på lördagen för att gå på 30årsfest i grannhuset. Hann med en öl på trappen med grannarna här hemma först. Kvällen slutade på Hela Huset och det var riktigt trevligt. Var dock mindre trevligt att jobba på söndagen. Även fast jag inte drack så mycket och gick hem hyffsat i tid så var jag trött. Försökte råda bot på det med en löptur efter jobbet men jag blev mest bara tröttare. Pusslade lite men när jag insåg att Fpt hade sett till att mitt 3000bitars pussel aldrig kommer att bli helt komplett så blev jag både less och trött. Att jag inte kan få ha mina bitar i fred. Idag har jag dock ändrat syn på det problemet och tänker att jag har ju faktist 2999 bitar och det är ganska många. Vad gör det att det fattas en ynka bit? Dessutom är jag inte klar än på långa vägar så än är det egentligen inget problem. Och jag har ju som sagt fortfarande 2999 pusselbitar kvar.

163923-64

Pusselbit nummer 3000 som jag hittade på golvet upplöst och utan bild...


Trött på datorer

Jag är så fruktansvärt trött på datorer och då menar jag inte det gamla vanliga tradiotionella med sidor som inte kan visas, inlägg som bara försvinner och videoklipp som hackar. Nej jag menar själva sittandet vid datorn. Mina "dagliga" surfsidor har blivit färre, bilder som ska läggas in ligger fortfarande kvar i kameran, mina mail förblir olästa. Jag känner inte längre någon spänning och förväntan när jag sätter mig vid datorn. Bara stress och otålighet. Jag skyndar igenom sidor som jag vanligtvis brukar ägna ganska lång tid åt men jag har dock några bloggar som jag varje dag verkligen ser fram emot att läsa och till dessa ger jag den tid som behövs utan att känna mig vare sig stressad eller otålig.

Beroende

Hade återigen en helt underbar helg ute i Mossebo. Pappan fyllde år i veckan så vi firade honom och Bror-Stor och flickvän hade kommit hem från Thailand så det blev fullt hus. God smörgåstårta och massa fika. Jag, A och tjejerna stannde över natten och vi satt uppe sent med mamman och pappan och skrattade och spelade spel. Söndagen var det tennisbane-slit igen och i övrigt ganska lugnt.
På söndagkväll var jag tvungen att få utlopp för mitt beroende. Jag har hållt uppe länge nu men i söndags klarade jag det inte längre. Lägga pussel! Herregud så beroendeframkallande det är. Söndagkväll la jag (med hjälp av  A) ett 500-bitars, måndagkväll ett till 500-bitars och nu idag har jag gett mig i kast med ett 3000-bitars. Har aldrig lagt ett sånt stort förut utan vi brukar hålla oss till 1000-bitars. Jag har redan konstaterat att det inte kommer få plats på något av våra bord här hemma så vi får väl se hur det löser sig.
Jag har hunnit med lite annat idag också även om jag har svårt att slita mig från pusslandet. Imorse var jag in på jobbet en sväng och fick lite ny information om sportbehåar. Sen var det tvättstugan och allt vad det innebär. Hade planerat att ta en löptur med Fpt också men jag hade inte hjärta att lämna Titt hemma så hon fick också följa med. Egentligen är det väl lite för jobbigt för henne att vara med på en löprunda men vi tog flera pauser och sprang lite kortare. Hon var SÅÅ  glad att hon fick följa med och nu är hon SÅÅ trött.
Nu bara måste jag fortsätta lägga pussel!


(Line, du vet att det är du som har gett mig det här beroendet va? När jag fyllde 27 eller 28 tror jag det var...)


Inventering överlevd!

Årets längsta arbetsdag är nu gjord och det känns väldigt skönt. 05.45-20.10 är inte ett mänsligt arbetspass. Var ner en sväng på S1 och drack några öl senare på kvällen. Det blev dock en kort After Work med relativt lite alkohol eftersom tröttheten till sist inte gick att ignorera.
Idag är jag fortfarande väldigt trött och det verkar som att det mesta av dagen kommer att gå åt till att slöa, mysa med hundarna, läsa och kolla på TV. Antagligen återhämtar jag mig så att jag kan göra något roligt mina återstående 3 lediga dagar.


För stora byxor

Igår köpte jag äntligen ett nytt regnställ. Jag var lite för snabb när jag provade byxorna och insåg när jag kom hem att dom var alldeles för stora. Ska byta imorrn till en mindre storlek. Som tur är så har jag lyckats få till promenaderna mellan regnskurarna idag. Det har verkligen vräkt ner men däremmellan var det strålande sol.

Tisdag idag och jag har softat i soffan med Betty och hemmafruarna. Imorgon väntar årets längsta arbetsdag och det ser jag inte alls fram emot. Det som är bra är att när den dagen är överlevd så väntar 4 dagars ledigt. Inte alls fel.



Blev utmanad för ett tag sen av Line:

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Sex underliga/egendomliga saker om mig själv:

* Jag viftar på ena foten när jag somnar.

* Var fruktansvärt nära att missa flyget från Heathrow till Sverige en gång. Fjäskade för en engelsk äldre herre och lyckades få gå före i kön till incheckningen och sen fjäskade jag för hon som satt i incheckningsdisken och till sist fick jag åka med.

*Jag sträcker ut tungan och biter fast den mellan tänderna när jag fokuserar på något eller koncentrerar mig.

* Jag har åkt taxi från Gävle till Sundsvall 3 gånger.

* När en utländsk kund frågade mig hur han skulle komma till övre plan sa jag " You can go with the stairs that moves" och pekade på rulltrappan.

* Jag snorar uppåt, utanpå näsan

Jag utmanar dom som känner för att göra det här.


Impregnering

Det ösregnar ute. Till och med hundarna såg fundersamma ut när jag öpnnade dörren för att ta morgonpromenaden. Jag blir åter påmind om mitt inköp av regnkläder som jag bara skjuter upp hela tiden. Och varje gång det ösregnar blir jag arg på mig själv och förstår inte varför jag inte har köpt ett nytt. Idag blev jag tvungen att gräva fram ett par gamla regnbyxor i garderoben och en jacka som borde ha blivit impregnerad för flera år sen. Ungefär en kvart i ösregn, sen börjar det släppa igenom. Det kanske är dagen idag. Dagen då det nya regnstället ska inhandlas. Något som jag har är iallafall ett par fina, bra och röda gummistövlar. Dessa har jag varit otroligt nöjd med från första stund. Kanske kan få fram den känslan för ett nytt regnställ också. Jag ska iallafall prova lite på jobbet idag så får vi se. Om inte annat så får jag åtminstone köpa en flaska impregnering.


Undrar om man kan impregnera hundar....?

163923-63163923-62

Helg-blogg

Denna blogg börjar bli en slags helg-blogg. Det är sällan som jag hittar tiden för att blogga en vardag.  Dessutom så tycker jag att det mest bara är helg. Veckorna passerar en efter en och dom stunder jag hinner stanna upp och tänka efter så är det oftast helg. Tankar som är ständigt återkommande i mitt huvud är: " Suck, nu ska jag jobba helg" och "åh vad skönt, i helgen är jag ledig".  Trots att det går en vecka emellan så känns det som att det konstant är helg. Ibland känns det som att detta fenomen är bra men ibland inte. Det är ju alltid skönt med helg men vart tar mina vardagar vägen? Vardagar är ju också dagar. Dessutom är dom fler än helgdagarna och alltså minst lika viktiga, om inte viktigare.
Idag är det iallafall söndag och jag sitter nydushad och väntar på att Wallander ska börja. Har sett den förut men i brist på annan aktivitet så tänker jag se den igen. Igår var det Eurovision song contest och vad jag tycker och tänker om den orkar jag inte ens fundera över, än mindre skriva om. Men jag såg den och jag gillade låten som vann.

Underbara helg!

I fredags ringde pappan och frågade om jag, A och tjejerna ville komma ut till dom och grilla på lördagen. Självklart ville vi det så efter att ha löst melodikrysset packade vi våra väskor och åkte ut. En solig men lite blåsig dag väntade oss och vi var mestadels ute. Lakritstrollet och våra tjejer sprang som galningar och hade som vanligt väldigt roligt tillsammans. Vi hann med att äta lunch, fika, spela kort, fixa mattan i trappen, skogspromenad innan grillen skulle tändas. Jag och A kunde dessutom inte låta bli att sätta igång kareoke-maskinen så vi körde några låtar mellan förrätten och grill-maten. När vi hade avnjutit den goda maten var vi fortfarande lite sjung-sugna så vi tog fram "så det kan låta". Jag och pappan mot A och mamman. Vi vann varsin gång och hade fruktansvärt roligt. Vid 2-tiden gick jag, A och tjejerna upp på övervåningen för att sova och de andra kröp ner nere. Hundarna hade dock lite svårt att bestämma sig vart sängen var skönast så de gick emellan.
Söndagmorgon lyste solen och jag och pappan tog en promenad med hundarna. Sen satt vi en stund i solen och laddade batterierna och tog sen med oss krattor, skott-kärra, sop och skyffel upp på tennis-banan. Slet som idioter för att få undan barr, kottar och sten som måste ha samlats där i flera år. Pappan fixade till inhängnaden så att det ser lite snyggare ut. Vi avbröt vårat slit för lunch och fika och hann inte bli klara förrens vi var tvugna att åka hem.  Men vi har börjat iallafall och jag tror vi kan räkna med att få spela lite tennis där i sommar.



plus och minus ger noll?

Jag borde: träna mer, tänka mera på vad jag äter, stressa mindre, ta vara på varje minut,

Jag borde INTE: snusa, äta massa godis, stressa, tänka så mycket, slösa



Jag har ungefär lika många borden som inte borden, plus och minus ger noll. Alltså lever jag mitt liv precis som jag ska. Att jag är lycklig och mår bra är väl ytterligare ett bevis för det.


(borden är nog inget riktigt ord...om man inte menar sånna man sitter runt vid middagen)

30-årskris?

En arbetsdag kvar innan det är tre lediga. Ska bli så skönt att få vara ledig. Har varit lite småkass i humöret ända sen förra fredagen.Jag verkligen anstänger mig för att vara glad och trevlig och det tar på krafterna. I fredags var jag så fruktansvärt glad och trevlig att jag nästan fick migrän. Det är som att jag har en liten Djävul i mig som bara vill fram och säga massa otrevliga och spydiga saker hela tiden.
 Den lediga tisdagen spenderades i Mossebo och det lyfte som vanligt humöret rejält och dessutom kom ett gäng nya böcker från Adlibris. Dock var humöret kasst igen redan på onsdagen.  Fick ett förslag på en diagnos av en arbetskamrat igår. 30-årskris. Mig kvittar det egentligen vad det är bara det går över nu för jag orkar inte anstränga mig för att trevlig och risken att släppa fram Djävulen i mig kan jag inte ta för då är nog min jobb-karriär över.