Bokrea!

Helgen som passerat blev inte riktigt som den var tänkt. Hade planer på en vin/öl-kväll med några av de vänner jag träffar alldeles för sällan. Var dock helt ur form på lördagkväll och spenderade istället kvällen hemma i soffan framför TVn. Inte helt fel det heller men det hade varit skoj att träffa E och J.
Nu är det iallafall ny vecka med nya tag och idag startade årets bokrea. En av årets höjdpunkter för mig. Jag var iväg en sväng på förmiddan och inhandlade 15 nya böcker. Är underbart att komma hem med kassar proppfulla med böcker. Mitt enda problem just för stunden är vart jag ska ställa dom. Bokhyllan är överfull sedan länge och jag tror att jag redan har upptäckt dom övriga ställena här hemma där jag kan ställa böcker. Får fundera på detta ett tag.

Vad skulle jag göra utan mina tänger?

Plattången. Vilken otroligt bra sak. Ok att den har brännt mig ett antal gånger men jag skulle inte klara mig om jag inte hade min älskade plattång. Eller mina 2 plattänger ska jag väl skriva. Har en samling lock-tänger också men dessa används inte alls lika flitigt och skulle inte på långa vägar vara saknade på samma sätt som plattängerna om dom försvann. Den som uppfann plattången har verkligen gjort mig, och säkert många andra, en jättetjänst!

Sovmorgon

Idag fick/tog jag en helt underbar sovmorgon. Vaknade när A ringde från jobbet och hade varit där i 5 timmar redan. Hundarna var såklart ivriga och kastade i sig frukosten och efter det tog vi en lång skön promenad. Väl hemma igen så gjorde jag mig en hallon-smothie och satt i soffan och bara hade det bra. Pratade en stund med L men kände sen hur disken ropade på mig ifrån köket. Diskade och dammsög och gjorde helgfint här hemma. Hann med en dusch och en promenad innan A kom hem. Då fikade vi och åt multi-goda rulltårtan som ännu inte är slut! Helt otroligt! Nu har jag en pastagratäng på gång och ikväll blir det nog mest soff-mys med "så ska det låta", "Hjälp" och " Lets dance".
Det är bra skönt att vara ledig ibland alltså!

En relativt bra dag

Som jag redan visste så skulle detta bli en bra dag. En ovanligt rolig dag på jobbet och sen handla lite och hem och äta torsdagspannkaka och kolla lite på Hasse Aro och senare Aschberg. Jag gillar människor som ifrågasätter och inte är rädda att ta en konflikt. Robert Aschberg är ett bra exempel på denna typ av människor (även om han kanske är lite för kaxig ibland) och även Janne Josefsson imponerar på mig.

Imorgon väntar en ledig dag och sen även en ledig helg. Underbart! Med tre lediga dagar så borde det finnas gott om tid att njuta. Vad helgens innehåll blir får nog bli en fråga för vädergudarna. Det enda jag med all säkerhet vet är att det kommer att vara underbart att få vara ledig och att jag INTE ska tvätta iallafall.

En relativt dålig dag

En riktigt snurrig dag på jobbet när endast några få saker funkar som dom ska.  Det bästa med sånna dagar är att morgondagen garanterat blir bättre.
Jag vet att man inte kan förstå sig på alla människor men blir ändå överaskad när jag inte gör det. En dålig egenskap, det måste  vara bättre att inse att ok, jag förstår mig inte på denna människa, och sen släppa det....Men jag gör inte så. Och det handlar inte om att jag är ädel och ska ge alla en chans osv utan det handlar enbart om att jag inte kan acceptera det faktum att man faktist inte kan förstå sig på alla. Onödigt mycket energi slösas på detta och jag blir ibland både trött och arg på mig själv....och på andra.
Men som sagt, Imorgon blir en bättre dag!


Lediga dag, vart är du?

Idag har jag en sk ledig dag. Jag vet inte varför den kallas ledig när den enda skillnaden är att jag inte varit på jobbet. Det är ju på den "lediga" dagen som precis allt ska hinnas med. Tvätta, städa, diska osv. Idag har jag tvättat och vikt tvätt och stuvat om en del i lilla data-rummet. Fascinerande hur mycket mera plats det verkar finnas bara för att man flyttar om lite, lite. Skönt är det iallafall och efter detta tycker jag själv att jag är värd att ta en lång promenad och bara njuta av min lediga dag!

Nu är det gjort!

Min 30årsdag är passerad och allt har varit toppen. Har inte haft en enda minut över att blogga så jag tar det nu istället. Min älskling sjöng för mig på födelsedagsmorgonen och jag fick blommor och presenter. På jobbet fick jag också blommor och presenter och blev sjungen för. Gulliga E hade preparerat mitt skåp med guld, godis och grattis-kort. Detta uppskattades verkligen!
Jag hade bytt och grejat lite så att jag fick sluta tidigare. I min hjärna betydde det att jag nu hade gott om tid att hinna med allt som skulle fixas med bakning, matlagning osv. I verkliga livet betydde det att jag nu hade chans att hinna med allt jag tänkt om jag skyndade mig lite. Eftersom jag agerade efter min egen hjärna och inte efter verkligeteh så blev det lite stressigt på slutet.... Jag kom också till insikt med en hel del saker:
Jag insåg att när man skriver inköpslistan så räcker det inte bara med att skriva "smör" utan man bör räkna ut på ett ungefär hur mycket man behöver till det man ska göra. Smöret tog slut nästan innan jag hunnit börja.
Sen insåg jag att det ibland behövs mer än en bakform. Jag funderar nu starkt på att införskaffa en till.
På lördag förmiddag insåg jag att även fast jag har en bra matberedare så är det bättre att dela upp bakningen och inte lägga i smör, mjöl och vatten för fyra pajer samtidigt. Denna insikt kom efter ett smärre psykbryt och mjöl och smörkaos i hela köket.
Mest av allt har jag nog iallafall insett att jag är en riktig tidsoptimist.
Efter allt kaos hit och dit med mjöl och smör så blev det lite ordning och lugn iallafall. Jag hade bestämt redan i början av månaden att fira födelsedagen på lördagen och mest baka och greja på fredagen. Jag hade konstant besök hela lördagen och åt konstant och var konstant mätt. Massor med blommor och presenter och jag blev lite extra glad och överaskad av blommorna från mina vänner längst bort,  C, J och O i USA och av blommorna från dom som är näsrmast, mina grannar R, P-A, J och H. Det var verkligen oväntad och gjorde mig väldigt glad.
I övrigt så kikade vi lite på melodifestivalen och avslutade kvällen med poker och champagne! Fröken T överaskade alla med att vinna första omgången.

Detta var mitt födelsedagsfirande och det var ett perfekt sätt att fira att man fyller 30.



Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag idag. Eftersom jag inte är någon särskilt romantisk person så betyder inte denna dag så mycket för mig. Men när jag kom hem från jobbet och A hade lagat god middag, tänt ljus och köpit present så smälte jag direkt. Underbara Alla Hjärtans Dag! Och underbara älskling!

Nya datorn är här nu och det känns roligt, skönt och spännande. Har ännu inte hunnit kika på alla nya grejer men varje gång jag sätter mig här så upptäcker jag något nytt.

Dagen D närmar sig med stormsteg känns det som och jag åt av födelsedagsrulltårtan igår. Den var underbar! Tack mamman GA. Nu blir det att sätta karaktären på prov för att det ska finnas nått kvar av den till självaste födelsedagen.

Fick en riktigt obehaglig nyhet idag också. Johanna Sällström är död och det gav mig en otäck känsla i magen som inte riktigt vill släppa. Att unga människor dör är så oerhört tragiskt.

Rulltårta!

Hade en bra dag på jobbet igår och på hemvägen fick jag oväntat men välkommet sällskap av min bästa granne H. Den annars ganska tråkiga vägen hem förvandlades till en trevlig pratstund på cykel och plötsligt var vi bara hemma. Att vanliga halvtrista rutinsaker kan bli så mycket roligare med trevligt sällskap, det är bra!
Idag har jag varit ledig men var uppe med tuppen för att befinna mig hos min frisör 8.00. 3 timmar senare med uppfräschad hårfärg, ganska mycket mindre hår, plockade och färgade ögonbryn åkte jag hem för att dricka kaffe med min älskling. På köksbordet stod ett paket som hade kommit i brevlådan med posten....Och det var till mig! När jag läste vem det var ifrån kunde jag nästan säkert gissa vad det innehöll. Jag hade rätt! Gulliga Mamman GA hade skickat rulltårta till min födelsedag! Måste väl skriva också att detta inte är någon vanlig rulltårta utan den absolut godaste som finns. Att jag ännu inte ens varit och nallat lite av den ska jag nästan ha bragd-medalj för.Jag ska nog faktist tjuv-smaka lite ikväll men resten ska sparas till födelsedagen. ( så är det tänkt iallafall....)


  Nyklippt


Underbara ledighet

En perfekt helg som snart är över. En underbar lördag med trevligt besök av F och S. Åt lunch, fikade, gick promenader, god middag, vin, öl, poker och PRATADE. Är så trevligt att träffas och så tråkigt att det blir alltför sällan.
En lugn söndag med strålande sol idag. Jag och S och tjejerna tog en promenad medans karlarna var hemma och fixade lunch. Lite poker även idag och även ett Anja-guld. Har skrivit det förut men skriver det igen, hon är otrolig! I 122 km/h fixar hon ytterligare ett guld. Var även roligt att herr Järbyn fick en efterlängtad och oväntad medalj.
Vid 15-tiden lämnade F och S oss för att bege sig hem till storstan igen och det blir genast lite tomt och tråkigt här hemma. Tristessen brukar dock gå över ganska snabbt och den vanliga söndagsvardagen kommer tillbaka.

Vårkänslor

Idag drabbades jag av vårkänslor! Trevliga vårkänslor. Trots snö och minusgrader ute så kom dom. Tror att det var solens underbara sken som gjorde det. Tog en lång promenad med tjejerna och dom var lika glada som jag över att få vara ute i det fina vädret.
Sen var det dock lite tråkigare saker som väntade. Avloppet i badrummet behövde rensas, toaletten behövde städas och lite andra mindre roande saker här hemma. Nu är det mesta dock gjort och det känns skönt. Lite extra skönt eftersom vi får besök i helgen och då om nån gång så vill man väl ha fint hemma. Hann se Anjas åk mellan mina "sysslor" och vilken kvinna hon är! Guld igen!!
Ska pyssla klart här hemma nu och sen bara njuta av en ledig helg med trevligt besök

105 km/h

En bättre dag idag! Skönt! Hade en lyckad dag på jobbet. Hann få en snabb skymt av mamman som var in och hälsade på. Väl hemma väntade 2 glada hundar på mig och ville ut i snövädret.
Jag hade lite sovmorgon idag och tittade på störtlopp. Helt otroligt att dom åker i 100-105km/h på skidor. Tänker på när man åker bil. Det går ganska fort när man ligger runt 100 och dom gör det på skidor. Det syns ju inte riktigt på TVn att det går så fort men när man tänker på det känns det lite otäckt.  En av svenskarna kraschade men som tur var så gick det bra. Nätet fångade upp honom.

Bra och dåligt

Hur kan en dag vara både jättebra och jättedålig? Lite konstigt men så har denna dag varit iallafall. På nått sätt  har det bra-iga haft övertag och det är skönt. 

Ny favorit!

Jag gillar verkligen godis och idag hittade jag en ny favorit! Dumt egentligen, jag borde äta mindre godis....

Kaffebryggare

Idag fick de äntligen igång VM i Åre. Vädret har ju gjort det omöjligt att köra några race som det var tänkt men så idag drog det igång. Eftersom jag varit ledig idag såg jag både damer och herrar som körde Super-G och den grymma fröken Pärson gjorde det igen! Hon är otrolig Anja, vi ska vara stolta!
Trots en bra start på dagen så har jag dragits med en trötthet och en huvudvärk. Frisk luft, ett varmt bad och glasögon på framför datorn har gjort det lite bättre. En tidig sänggång ikväll kan nog också göra gott.

Idag var också dagen då den nya kaffebryggaren skulle inhandlas. Vi var på både OnOff och El-giganten men ingen bryggare föll oss i smaken.  Får fortsätta koka vatten på spisen ett tag till och kanske damma av espresso-maskinen som inte blivit använd på länge.

Brännmärkt

Slutade tidigt på jobbet idag och har hunnit dammsuga och vika in tvätt här hemma och ändå kunnat ta det lugnt och softa. Jag började tidigt också och var väldigt trött i morse. Därför är jag nu brännmärkt på ena armen. Vet inte riktigt hur det gick till men på något sätt lyckades plattången attackera och bränna mig på armen. Konstigt! Just när det hände var jag mest bara tacksam över att det inte var i pannan jag brände mig  för det ser så knepigt ut med ett stort rött märke där. Stog en stund och kände mig jättenöjd med att ha brännt mig på armen och inte i pannan och sen när jag tänkte efter och tyckte det var konstigt att jag brännt mig på armen så kom jag inte ihåg längre hur det hade gått till. Det blev ett rött märke (som ser ut som ett litet, litet stridsplan) med en blåsa mitt i. Dumt och lite klantigt men jag är som sagt tacksam iallafall över att jag åtminstone inte har ett rött stridsplan i pannan.

Pyssel

Jag gillar att pyssla! I julas pysslade jag egna julkort och jag har ju som bekant försökt att pyssla en klänning. Idag har jag pysslat bakverk. Jag valde 2 riktigt goda bakverk och satte ihop till 1 jättegott. Tog med till C och T som även dom pysslade idag. Dom pysslar i och för sig så gott som varje dag i sitt slott. Det var jätteroligt att se hur fint dom börjar få det och jag kan verkligen se framför mig hur fint det kommer vara när det är klart.
Annars idag så har jag varit och reklamerat våran kaffebryggare. Den har läckit vatten ett tag nu och den är inte så gammal. Det var inga problem att få pengarna tillbaka och det är faktist inget större problem heller att vara utan kaffebryggare. Vi kokar vatten på spisen istället. Ska dock införskaffa en ny bryggare så snart så möjligt.
Hämtade A på jobbet och vi åkte förbi slottet med chipsleverans och A fick för första gången se vad C och T pysslar med. Sen har vi kikat lite på melodifestivalen men det var inget av bidragen som imponerade här hemma. Får hoppas på bättre startfält framöver.

 Den goda kakan med vit chokladtryffel och strössel på!


En spegel krossades här hemma idag också, 7 års olycka lär ju det betyda, men det hände av sig själv så det borde inte vara någon fara. För säkerhets skull så saltade jag i alla fall på den och spottade 3 gånger när jag kom ut.....

Jorden snurrar....FORT!

Veckorna går verkligen fort. Fredag igen och det känns som att det nyss var helg. Jag är helt övertygad om att tiden numera går fortare och att det har att göra med att jorden snurrar fortare runt solen nu än vad den gjorde för ca10-15 år sedan. Jag har trott på denna teori länge och skulle kunna förklara mera utförligt hur jag menar men jag har gjort det för ganska många människor. INGEN har hittills tyckt, trott eller tänkt som jag så jag bryr mig inte ens om att försöka förklara hur jag tänker. Men kom igen när jag står där och tar emot mitt Nobel-pris! Då ska mina enda ord i tacktalet vara : VAD VAR DET JAG SA?

Ok, jag kanske inte har riktigt rätt i min teori men någonting måste det ju iallafall bero på, att tiden går så fort. Tänker fortsätta att tro på mitt sätt tills någon annan ger mig en bättre förklaring.

Jobbat i 2 dagar nu och sovit alldeles för lite. Är nu jättetrött och ska krascha i soffan och bara kolla på TV hela kvällen. På måndag börjar konsekvenserna av beslutet jag tog i söndags. Ska bli roligt och intressant. Får se till att sova ut i helgen så att jag är pigg och glad.