Nya skor

Vilka dagar det är på jobbet nu. Idag och igår går att sammanfatta med 2 meningar:
Många människor har nu nya skor.
Många människor har köpt sina nya skor på mitt jobb.
Sånna här dagar är jätteroliga och samtidigt stressiga och lite jobbiga. Jag är slut i både kropp och knopp. En lång skön promenad när jag kom hem rådde lite bot på både kroppen och knoppen och nu ser jag mest fram emot en lugn skön lördagkväll med god mat och en underbar kall öl!



Det kostar att ligga på topp!

Vilken vecka det har varit! Egentligen inget speciellt och samtidigt så mycket. Vet inte riktigt varför, men bloggen har blivit lidande. All tid och energi har gått åt till annat och ändå kan jag inte peka på något speciellt som tagit vare sig min tid eller energi i anspråk extra mycket den här veckan. Man brukar ju säga att det kostar att ligga på topp och det kanske är just det jag har gjort den här veckan. Legat på topp! Jag hoppas att jag kan ligga kvar på toppen och ändå ha kvar lite mera tid och lite mera energi framöver. Nu är det iallafall fredag och efter en 12 timmar lång arbetsdag så finns inte mycket energi kvar. Har några dagar kvar att jobba innan den lediga dagen kommer och om inte tidigare så borde jag kunna hämta igen lite energi när jag får vara ledig och det där med tid borde ju också lösa sig när jag är ledig.... Fast man vet ju aldrig.


Favorit i repris

Dagen idag blev en favorit i repris av gårdagen. En timme fattigare åkte vi ut till Mossebo och träffade mamman, pappan och lakritstrollet. Det enda som var annorlunda var valet av skogspromenad när vi idag istället valde att gå en annan slinga ner runt sjön. Grillad korv, kortspel och fika var i övrigt det vi pysslade med och det är precis så där underbart som jag vill ha det när solen skiner och jag är ledig. Dessvärre så diskar inte dammråttorna medans vi är borta utan denna syssla väntar fortfarande på att bli gjord men vad gör lite damm och disk när livet är underbart?!

Två nötter

Här hemma bor det två hundar och två nötter. Vi (nötter) var så nöjda igår när vi var och storhandlade att vi hade kommit på så många bra måltider framöver. Detta brukar vara det stora dilemmat inför handlingen: "Vad ska vi äta?" Nu hade vi lyckats komma på riktigt bra idèer och hade till och med en maträtt för mycket räknat mot de dagar vi handlade inför....och tur var väl det för igår när vi hade tänkt göra tomatsoppa med pasta och ruccola så insåg vi att vi hade glömt köpa själva tomatsoppan och idag när jag skulle göra grekisk sallad så hade vi ingen grönsallad! Detta var varken första eller sista gången som det blev såhär och snälla ni som läser, säg att ni känner igen er! Eller är det bara vi?
 Igår löste vi middagen med en god carbonara och idag så lyckades vi få ihop en modifierad grek-sallad med ruccola i. Blev i och för sig riktigt gott och att vi hade ruccolan kvar var ju tack vare att vi inte kunde äta tomatsoppan igår....så på något sätt så var det ju bra att vi glömde!...Eller?! I vilket fall så är vi två nötter ibland men det gör ingenting, jag är gärna en nöt sålänge jag har min älskade andra nöt här hemma att dela livet, lyckan, glömskan och misstagen med.

Tre dagars frihet

Underbara ledighet! Gårdagen började med skrämmande magkramper som höll på att knäcka mig ordentligt men tack och lov släppte dom efter ett tag. Vet inte riktigt vad det berodde på men ont gjorde det. Efter denna start på dagen kändes lunch-pumpen som en ganska obra idè så istället blev det några långa promenader och lite lätt städning här hemma. En slö kväll framför TV`n passade även bra för A som hade haft en lång och tung dag på jobbet.
Idag var dock batterierna laddade igen och morgonen började med melodikryss och samtidigt bakade jag en till omgång av det moderna brödet. Efter detta väntade en heldag i underbara Mossebo. Mamman, pappan och Lakritstrollet var redan där när vi kom. Det blev både fika, en lång härlig skogspromenad, grillad korv, fika igen och lite kortspel. Jag hade även med mig lite av brödet. Nu tror jag vi är lika trötta allihopa här hemma och det blir en relativt lugn kväll med öl, film och grekisk sallad.  Imorgon tas en timme ifrån oss men i gengäld blir det ljusare på kvällarna så det känns helt ok. Att även morgondagen är ledig känns som en skön bonus eftersom jag redan varit ledig i 2 dagar.



Vår underbara lördag i bilder:

163923-43
163923-42163923-41163923-40163923-39163923-38163923-37

Om mig

Jag har blivit utmanad av min vän Ella och här är mina svar!


1.Tre namn jag lyssnar till:
Sandra, Sandy B, Pippilina


2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag är envis

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag är tidsoptimist

4. Detta är jag rädd för:
. Ambulanser, fåglar, spindlar

5. Tre saker jag vill varje dag:
Dricka kaffe, skratta, läsa.


6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Rita, trixa med poker-marker utan att tappa dom, laga en dator

7. Detta tycker jag om att göra: läsa, jobba, vara ledig, vara i skogen, spela tv-spel

8. Detta vill jag göra just nu: köpa en ny jacka

9. Bästa känslan: Tillfredsställelse

10. Värsta känslan: oro

11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:  förståelse och humor

12. Är du kär just nu: Ja, massor!

13. Jag vill gifta mig: Ja, varför inte?

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Skaffa hus, barn

15. Min käraste ägodel: mina nära och kära, ok, jag äger dom inte men dom är det bästa och käraste jag har!

16. Något jag vill ha i present: En riktigt bra stekpanna kanske

17. Detta har jag på mig just nu: Jeans och en blåmönstrad top

18. Favoritkläder: Olika för olika tillfällen

19. Favoritdjur: Mina hundar

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Pop, rock, schlager, klassiskt?lite av varje och inte allt av nått.

21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället (just exakt justnu i skrivandets stund) : Tro på dig, creep,  girl laying down

22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne: Kommer inte ihåg!
Roligast:      Tråkigast:


23. Stjärntecken: Vattuman

24. En bok jag gillar:
  Veronica bestämmer sig för att dö

25. En film jag gillar:
.Elling till exempel

27. Favoritdoft:
.Nybakat

28. Detta äter jag gärna: godis, god mat, avocado, chilinötter

29. Dricker helst: Vatten eller öl

30. Favoritgodis:. Beror på vad jag är sugen på. Lösgodis är alltid bra då blir det lite av varje.

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Mossebo

32. Färg på mina ögon:  Ungefär blå


33. Min längd: 168

34. Jag tror på: mig själv oftast,  framtiden, mamma och pappa


35. Jag spelar: poker, piano, tvspel

36. Person jag beundrar: Mormor G

37. Så här bor jag: I en trevlig lägenhet med min älskling och våra hundar

38. Antal döda krukväxter i hemmet: Inga.. A har gröna fingrar och sköter dom ofta exemplariskt

39. Det här tänder mig:  Utstrålning,


40. Det här gör mig avtänd: Osäkerhet som visar sig i kaxighet.

41. Favoritfärg: blå

42. Favoritcitat: ?Det ordnar sig!

43. En hemlighet jag vet:
. Jag vet flera men säger inget!

44. Bästa present jag fått: Många! Olika smycken, min kära mp3, mina hushållsmaskiner, min symaskin,

45. Senast köpta skiva:
. Da vinci mode

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Njae, är inte extra nöjd med något men har kommit hunderfund med att helheten duger.

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Finns väl en del som går att förbättra? lite löst här och där.

48. Udda förmåga/egenskap: Snorar uppåt, alltså utanpå näsan så rinner snoret uppåt. Särskilt när jag äter stark mat.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Människan är ett djur

50. Jag utmanar:  Line och Hanna


Wii

Ledig dag idag och igen så tillbringades förmiddagen i Falun på Djursjukhuset. Återbesök med S som fortfarande dricker för mycket vatten. Ytterligare urinprov som idag gick riktigt smidigt att göra och sen ytterligare ultraljud. Inga konstigheter på vare sig urin eller ultraljud idag heller. Vi fick rådet att begränsa vattendrickandet och istället ge henne vätskeersättning. Så nu testar vi detta i 2 veckor och ser vad som händer.

Här hemma så testade jag att göra det moderna brödet efter inspiration av E. Jättegott bröd som verkligen höll vad det lovade. Gott och mättande.

A skulle iväg och jobba och jag tog en tur hem till L. Roligt att se slottet på riktigt. Jättefint. Träffade monsterhunden som hastigast också för han var ute och väntade på sin husse. Sen bjöds det på kaffe och god äppelpaj och sen spelade jag Wii för första gången i mitt liv, men absolut inte sista. Först spelade vi tennis. Roligt och ganska lugnt. Sen körde vi boxning och då vill jag lova att jag gjorde av med dom kalorier jag fick i mig av äppelpajen.  Spelade nån slags kaninspel sen också som delvis gjorde mig riktigt svettig. Superkul!

Nu ska jag fixa ihop en kesolasagne som ska ätas till lunch imorgon och sen ska jag nog kika lite på Desperate housewives. Ska ta tag i utmaningen också som jag fått av E.


Besviken

Vårkänslorna har svallat ett tag nu och igår när jag cyklade hem från jobbet tänkte jag att jag måste ju byta däck på cykeln nu, ta av dubb-däcken. Imorse när jag vaknade tänkte jag på ett annat sätt. Vilken otrolig tur att jag inte hunnit byta ännu! En massa snö har kommit och kommer fortfarande. Inte en fluga eller torr asfalt så långt ögat kan se. Våren är som bortblåst och jag är besviken. Hundarna var väldigt glada och sprang omkring och for runt i snön så för deras skull är jag glad. Men för min skull är jag bara besviken. Blir en jobbig cykeltur till jobbet för jag såg ingen plogbil ute. Men jag har iallafall dubb-däck fortfarande!

Fartränder?

Kort dag på jobbet idag. Hade bilen (Gs bil) för jag hade lite extra last med mig från jobbet.  Har inte kört den bilen på länge så jag är inte van att sitta på marken...och att inte ha servo. Blev en "hastig" sväng ut på stora vägen och jag fick lov att titta i backspegeln och se om jag hade gjort några fartränder. Det hade jag inte. Bra! Jag är inte den typen av förare.
När jag kom hem från jobbet var det fortfarande fint väder så vi promenerade till Ok för att köpa lampor till bilen. ( våran bil) Sen har det varit en lugn kväll med kyckling till middag och Hasse Aro på TV. Nu väntar sista promenaden med hundarna och sen sängen. Skulle haft personalmöte imorgon men det blev flyttat. Känns skönt nu, men om 2 veckor när vi ska ha det så kommer  det kännas som att det hade varit bättre att ha det imorrn. Vissa saker vill man bara ha gjort. (Det är inte p-mötet i sig som är det jobbiga, det är att arbetsdagen blir 12 timmar lång) 
Helg snart igen! Tiden går fort!

Underbara vår!

En otroligt underbar dag med strålande sol och vårkänslor som svallar. Att dessutom få vara ledig gör att livet känns underbart! Tog en lång promenad med hundarna i solen och kände på den torra asfalten. Hund senior är inne i sitt höglöp nu så även där svallar vårkänslorna. Hund junior fattar ingenting utan mest bara gnyr och vill göra valpar med den så gott luktande senior-hunden. (att det är 2 tjejer vi har verkar spela mindre roll...)
Mr Cyklonic har gett mig bedjande blickar här hemma och pekat på alla hårtussar som ligger och trivs i hörnen men i detta väder finns det inte en chans att han får som han vill. Dammet får frodas ett tag till för vem vill vara inne och dammsuga när solen skiner ute? Den enda hushållssyssla jag har pysslat med idag var lite disk. Annars har jag enabart njutit av våren.

Brötjärna

Är nöjd med resultatet i Melodifestivalen och tror att vi har en god chans i Helsingfors. Tyckte nog att det var ovanligt många bra bidrag i år men är nästan säker på att The Ark är dom som har bäst chans när det väl gäller. Det visar sig senare i år.
Igår var det en underbar vårdag. Jag, A och tjejerna tog en längre promenad och såg flera vårtecken. Bland annat torr asfalt och en fluga. På kvällen åkte jag, S och A-S upp till Brötjärna för att hälsa på H. (och P) Roligt att träffas utanför jobbet och bara ventilera allt mellan himmel och jord. H bjöd på god mat och dessert och trevligt sällskap. Att P satt med hela kvällen kändes som en bonus. Extra roligt att få hans syn på saker och ting på jobbet.Vi hade underbara diskussioner om det mesta, även om det mesta såklart rörde jobbet.
Just nu har jag en kort arbetsdag framför mig och sen lite ledighet igen. Vissa dagar känns livet lätt att leva!


Melodifestival

En skön dag på jobbet och nu...snart... om 10 minuter, melodifestivalen! Har en tacogratäng i ugnen, kall öl och en godispåse... Så man kan väl lugnt säga att jag är redo! Må bäste man/kvinna/grupp vinna!!

Vår

Solen har kikat fram så smått idag och har gett mig vårkänslor. Tiden går så otroligt fort så jag försöker låta bli att längta men just nu kan jag inte förneka att jag längtar kolosalt mycket efter våren. Jag gjorde ett försök att tvätta våra fönster idag. Inte helt lätt att komma åt men lite bättre tycker jag nog ändå att det blev. Fick besök av Bror-Stor och lakritstrollet också men det var bara Bror som kunde komma upp i lägenheten eftersom S löper. Vi trotsade biologin och naturlagen sen iallafall och tog alla 3 på promenad. Det gick förvånansvärt bra. Blev lite kaos ett tag när vi stannade upp men när vi promenerade höll dom sig i skinnet allihop.
När solen försvann så passade jag på att dammsuga lite. Försökte bränna en skiva som jag hade tänkt poppa lite till undertiden men jag gjorde något fel för ingen av våra spelare ville spela den så det blev att dammsuga i det tysta. Nu är det gjort iallafall förutom längst ner i trappen. Där ser det ut som... Ja, vad ser det ut som...? ..Det ser ut som att vi har stampat jordgolv som har blivit lite blött. Vill inte riskera livet på Mr Cyklonic så det får bli skurtrasa. Detta är enda nackdelen med att våren börjar närma sig. Våra hundar blir väldigt smutsiga och det blir ett evigt torkande av hundar och ett evigt skurande av trappen.
Imorgon väntar finalen i Melodifestivalen och det ser jag fram emot, men först en arbetsdag att klara av.


Det lilla gör så mycket

Idag slog det mig lite extra vad mycket det gör att ha trevliga människor omkring sig. Jag har underbara arbetskamrater och det gör mina arbetsdagar roliga och intressanta. Jag älskar mitt jobb och tycker oftast att det är väldigt roligt att göra det jag gör men vissa dagar är såklart sämre än andra...Och då finns mina kära arbetskamrater där och gör dagen till en bra dag iallafall. Att så många "galningar" har hamnat på samma ställe, det måste vara unikt... Eller så är det orden "man blir som man umgås" som gäller. Roligt är det iallafall.
Idag förgylldes min arbetsdag lite extra. Min vän M (som jag träffar alldeles för sällan) kom förbi på jobbet och lämnade födelsedagsblommor i efterskott! Såklart väldigt uppskattat! Jag blir varm i själen när människor visar att de bryr sig om!


Det magiska ljudet

A är ute och mekar med bilen och jag är inne och fixar lite. Plötsligt för en stund sen hör jag det magiska ljudet. BILEN STARTAR! Vilken karl jag har! Han har lokaliserat felet, fått bort den trasiga delen och fått dit en ny. Visserligen är det lite smågrejs  kvar som ska sättas på rätt plats men bilen startar!! Han är bra duktig min A.


Detta inlägg skrevs igår men blev tydligen inte publicerat förrens nu....


Vatten, vatten!

En av våra älskade hundar har börjat bete sig lite underligt dom senaste dagarna. Hon dricker kolosala mängder vatten! Hon dricker ur skålen på en gång så stackars lilla hunden får nästan inget. Eftersom det oftast tyder på att något är fel när dom börjar dricka mer än vanligt så hade vi idag beställt tid på Falu Djursjukhus. Vi var hade fått order att ha ett urinprov med oss. Att fixa detta var inte helt lätt. A följde efter S när hon skulle kissa och hade en behållare i högsta hugg men så fort han försökte få in den under henne slutade hon och gick vidare. I djupsnö var det heller inte helt lätt att inte få med någon snö i. Efter några försök gick det iallafall hyffsat bra och vi åkte till Falun. Eftersom vi kör Gs bil nu så fick B stanna hemma.
I Falun analyserades urinet och de kunde se att det INTE var diabetes. Sen klämdes och kändes det på henne och de bestämde sig för att göra ett ultraljud på livmodern. S rakades på magen och fick en gele på den. Ultraljudet visade ingen tumör och ingen förstorad livmoder. Då blev det blodprov. Detta visade inte heller några konstigheter så det hela slutade med antibiotika och en tid för återbesök (och 2500:- mindre i plånboken....). Skönt iallafall att det inte var något farligt. Detta tog allt som allt nästan 2 timmar och det var skönt att komma hem igen och fortsätta denna lediga dag. T och Lakritstrollet kom förbi så B fick busa en del med honom ute på ängen. Nu är det tvätt, disk och bilmeck som gäller resten av dagen. Härligt!!


Boktips!

Ett litet boktips bara,


Självkänsla nu!  Skriven av Mia Törnblom



Jag har ännu inte läst ur den men känner redan att detta är en bok som många människor bör läsa.  Redan på dom första sidorna kände jag igen väldigt många i min bekantskapskrets och även mig själv.


Jag gillar verkligen våran bil!

Jag gillar verkligen våran bil. Den är rolig att köra, fin och välskött och tar sig fram överallt. Ibland blir det små fel på den och ibland blir det större fel. När det blir större fel på den så glömmer jag oftast bort att jag verkligen gillar våran bil.  Just nu är det fel på den. Det började lite smått med att fläkten slutade att fungera. Det är ju lite extra jobbigt nu, vintertid eftersom man måste låta bli att andas då så att det inte blir så immigt. Några dagar senare så slutade vindrutetorkarna också att fungera?. Och till sist, häromdagen, så slutade hela bilen att fungera. Den vägrade starta! Det som var lite extra jobbigt med det var att det hände när A skulle åka hem från El-Giganten. A och bil fick åka bärgningsbil hem. A har skruvat en massa och jag hjälpte till. En massa svordomar, suckar, stön, gnäll och klag men nu ligger det en bildel här inne på köksbordet som förmodligen ska kasseras och en ny är på väg hit. Och sen är det bara att sätta tillbaka allting igen?. Och det känns som att det kommer bli ungefär som att bygga ihop en ny bil av massa lösa delar. Det är just nu inte mycket inne i bilen som sitter kvar på sina platser så det blir nog intressant. Det som också blir intressant är att se om det verkligen var den lilla bildelen som vi (till slut) plockade loss som det var fel på.


Stora problem

Ok, jag har just nu stora problem med min blogg. Hade tänkt skriva om vår bil i dagens blogg, eller faktist i gårdagens blogg men någonting fungerar inte. Igår gick det inte att skriva alls och idag har det också varit trubbel här så därför blir det bara en kort blogg idag ifall den inte går att publicera. Vore väldans tråkigt och frustrerande om jag skriver något långt och så försvinner det bara.... Förhoppningsvis kan det kanske bli ett lite längre inlägg imorgon.