Konsten att zappa

Äntligen en kille som är riktigt duktig på att åka slalom. Denna Jens Byggmark imponerar rejält på mig och det känns väldigt roligt att det bara är några dagar kvar till VM.
En lugn dag idag som började i tvättstugan och allt vad det innebär som jag skrivit om tidigare i en blogg. Sen tog jag tag i disken som jag blundat för lite lite för länge. Åt otroligt god lunch bestående av avocadosallad. En maträtt jag verkligen kan rekomendera. Sen en skön kväll i soffan med ett evigt zappande mellan
Ugly Betty, Grammisgalan och Byggmarks andra åk. Är väldigt sällan som det är något tv-program som krockar i min värld och när det nu väl är det så är det 3 på en och samma gång.
På något vis lyckades jag se alla 3 utan att få alltför stora störningar i något av programmen, gäller lixom bara att zappa i rätt lägen. Jag är mäkta stolt över mitt sätt att hantera kontrollen.


Årets fest!

Festen i lördags var helt otroligt rolig och en klar kandidat till att bli årets fest. Började dagen som vanligt med att melodikryssa och sen åkte vi ut till Mossebo och träffade mamman, pappan och lakritstrollet. Hundarna for runt och hade jätteroligt i snön. Bror-stor och G och R kom ut också och vi grillade korv allihopa. Åkte hem i god tid för att hinna fixa sig lite till festen.  Pappan hämtade oss här hemma och vi åkte och lämnade hundarna på deras "hotell" och sen vidare till festen. Det blev många kära återseenden och även en massa nya ansikten. Vi åt och drack och hade trevlig och var förväntansfulla inför det som komma skulle. Och sen kom dom!! Världsbandet  MORA TRÄSK! De fick oss allihopa att hoppa, dansa, slå på våra knän och knäppa med våra fingrar. Vi gick naturligtvis på tigerjakt också. Alla var med och rörde på sig, även ett gäng från England som inte förstod ett ord av vad som sjöngs.Detta var helt klart festens höjdpunkt! Efteråt var det försäljning av cd, dvd och t-shirt. Jag investerade i en cd och en dvd, båda signerade!! När Mora Träsk senare hade lämnat scenen så fortsatte kvällen med disco, bar och roliga samtal. Inte förrens vi blev utslängda beställde vi taxi och åkte hem.
Söndagen blev som väntat en ganska seg dag. Vi åkte och hämtade våra hundar och passade även då på att komma ut i skogen. Åkte förbi BK och åt lite onyttigt och sen var det mest soft i soffan. Lösgodis och TV-spel var sådär precis lagom ansträngande.

Rubriker - Tillfälligt slut! Finns åter i lager imorgon

Vaknade onödigt tidigt idag. Slöade i soffan och var ute med hundarna och en bra stund senare var det dags att åka till jobbet.En relativt bra dag på jobbet, lite lagomt småkaotiskt men på en bra nivå så att man precis på gränsen känner att man har kontroll. Var väldigt trött när jag begav mig hemmåt. Här hemma väntade en kall öl och en trött sambo...och 2 glada hundar såklart! En soft kväll i soffan med lite slökollande på Lets Dance. Imorgon väntar melodikryss, förhoppningsvis en mysig utflykt och en underbar jättefest!!
Har ett beslut att fatta som tål att tänkas på men det bestämmer jag mig härmed för att skjuta upp till på söndag. Såg ett program häromdagen där Mark Levengood intervjuades och han sa vid ett tillfälle att man inte ska göra ett problem av något innan det verkligen är ett problem. Ska försöka ta fasta på detta så blir säkert livet lite mindre komplicerat.

Efter att ha skrivit klart inlägget har jag nu suttit ca 10 minuter för att komma på en rubrik.... men det är tomt! Lagret är tömt för stunden!

Äkta kärlek


En riktig mys-stund i soffan!







Jag har inte gett upp...



...Jag har bara lagt min klänning på is ett tag. Eftersom mitt besök i kupolen idag resulterade i 2 fina kläduppsättningar som jag kan välja mellan på lördag så bestämde jag mig för att ge mig själv ledigt från symaskinen. Jag ska sy klart den.... Men inte just nu.  Otroligt egentligen vilken skillnad det är att leta kläder när man har rätt inställning till det. På mindre än en timme hade jag idag mina nya fina kläder och bara för några dagar sen hittade jag ingenting. Ändå var det samma plagg som hängde där på galgarna idag som för några dagar sen.Helt klart en inställningsfråga...som så mycket annat här i livet.
Mitt problem inför festen är nu betydligt trevligare: Vilken av de båda uppsättningarna ska jag välja. Hade en svag idè att jag skulle göra som programledare för galor och melodifestivaler och alltså helt enkelt byta efter halva festen..... men det är nog lite överdrivet. Får välja det ena och spara det andra till något senare tillfälle, det är ju trots allt fler som fyller 30 i år.
Jag passade på att shoppa en grön top på HM oxå som jag blev väldigt förtjust i och så shoppade jag lite lite på en affär som jag egentligen inte ska handla i men var tvungen. Förlåt C!
Annars har jag mest tagit det lugnt idag. Plockat undan symaskinen och dammsugit upp alla trådar som spridit sig efter min syning och mitt sprättande. Jag har världens bästa dammsugare! Mr Cyklonic heter han och är en gud i hemmet!


Jag är inte dum

Sy, sy sy... Det är roligt ett tag men inte hur länge som helst. Iallafall börjar tyget att likna en klänning efter att ha spenderat hela gårdagen (med matpauser, promenadpauser och paus för Ugly Betty) vid symaskinen. Har suttit en del idag också men bestämde mig för att bege mig till kupolen och köpa något ifall jag inte blir klar eller ifall jag blir klar och inte alls känner för att ha den på mig på lördag. Ett litet dilemma jag har är att jag inte bemästrar konsten att sy i en dragkedja.Detta har gjort att jag fastnat i min klänning 2 gånger idag och varit nära att ta till saxen. Med hjälp av lite gymnastiska övningar (som kostade mig en sträckning i ena axeln) har jag dock lyckats att få den av mig. Det känns lite sådär inför lördagens fest. När man kommer hem sent och är trött och lite lagomt berusad så har jag svårt att föreställa mig själv görandes någon typ av gymnastik för att få av mig min klänning. Är väl inte helt smart heller att börja vifta med en sax i det tillståndet... Så som sagt, jag bestämde mig för en tur till kupolen.... Men jag åkte inte dit! Jag ville inte! Så fortfarnade vet jag inte vad jag ska sätta på mig på lördag. Hade ju varit smart att shoppa nått idag och sytt klart imorgon och haft valmöjligheten på lördag....
Men som rubriken säger:Jag är inte dum! ..........Jag är dummare!



Och ett hett tips till den som bestämmer sig för att sy en klänning! Ha gott om tid och lär dig för guds skull att sy i en dragkedja!

Skillnaden mellan ambition och kunskap

Presenterna blev perfekta. Tror att både sockerkakan och broddarna kommer till användning. Jag fick gott kaffe och god tårta och dessutom en intressant diskussion om veganer. Vad dom äter och vad dom inte äter. Blev dock en ganska ensidig disskussion eftersom vi enbart var icke-veganer närvarande. Att en av oss diskuterande dessutom bara pratar engelska gjorde inte saken enklare. Men roligt var det och det  väckte en nyfikenhet hos mig så idag har jag googlat efter veganer en del....och sytt! Fick världens bästa idè... Eftersom min klänning inte finns i affären så syr jag en egen.( Om inte berget kommer till Muhammed får väl Muhammed komma till berget...eller hur man säger..) Efter 5 timmar med symaskin, sax och sprätt så känns idèn sådär. Jag vill så gärna men nja...det blir inte riktigt bra. Det är väl så det är. Bara för att ambitionen finns så betyder inte det att jag kan sy. Ska göra ett försök till iallafall så får vi se sen om det går eller om det blir panik-shopping i kupolen imorrn.
 
Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp.


En kall helg!

Har varit en kall helg med 10 minusgrader. Min kära dunjacka har återigen kommit till användning. Fredagskvällen jobbade min vän och jag spenderade närmare 3 timmar i telefonen med min kära mamman GB. Lördagen började som vanligt med ett melodikryss som jag fick kämpa med mestadels ensam eftersom A började jobba klockan 11. Resten av dagen plockade jag lite här hemma med pappaer och sånt som har en tendens att hamna i en tråkig hög som bara växer och växer. Man tar i tu med den nångång sådär ibland och sen blir det en ny. En salig blandning av alla möjliga olika papper och en hel del skräp såklart. Sen bestämde jag mig för att bränna en Lars Winnerbäck-skiva med mina favoritlåtar. Borde kanske ha förstått från början att det är en omöjlighet att få in alla favoriterna på en endaste skiva. Iallafall så blev det en färdig skiva till sist även om flera av favoriterna blev bortprioriterade.
När A kom hem avnjöt vi en god middag bestående av svamprisotto, en supergod maträtt som vi tackar mamman GA för receptet på.
Idag har jag jobbat och sen var det 30årskalas hemma hos tvillingarna. Hade lite panik över presenterna men kom på det bästa efter en stunds funderade. Varsitt par broddar och varsin sockerkaka på burk! Bara att blanda med vatten och in i ugnen! Perfekt!



Röda öron

Blev lite ändringar av planerna igår. R ringde och undrade om jag kunde jobba 10-16 idag och då tänkte jag att jag lika gärna kunde ta Kupolensvängen efter jobbet istället för att åka dit när jag är ledig.  Haha, att jag aldrig lär mig!! Jag HATAR att stanna kvar i Kupolen efter jobbet. Om jag så slutar 11 så vill jag bara åka därifrån. Så blev det naturligtvis idag också. Totalt omotiverad så tvingade jag mig att besöka de flesta affärer där det kunde tänkas finnas en klänning till mig. Behöver jag ens skriva att jag INTE hittade nån. Däremot så hittade jag en fin tröja på jobbet (som dock inte alls passar att bära på en fest). Vi får se hur det blir med det där... just nu känns det lite hopplöst men det lär ska ordna sig sen....
När jag cyklade hem var det riktigt kallt ute. I och för sig bara -6 men det var kallare än vad jag var klädd för. Har dessutom en underbar vit mössa som är helt perfekt när man inte vill att håret ska bli platt... men tyvärr alldeles för kall. Det blåste kall luft rakt igenom vilket resulterade i 2 kalla röda öron.

Fantasi-Verklighet

Förstår inte att jag är så trött hela tiden. Jag äter ordentligt, sover ordentligt, tränar, är ute och får frisk luft. Enligt mig själv så gör jag inget fel utan borde vara pigg... men det är jag inte. Jaja, det ger sig nog.
Ska iväg en vända till kupolen nu och se om jag kan hitta något fint att ha på mig på den kommande 30-årsfesten. (inte min egen fest...) Jag har en ganska tydlig bild av vad jag vill ha på mig och det brukar aldrig vara bra. Jag har i min fantasi sett en klänning som antagligen inte ens existerar i verkligheten, och skulle den göra det skulle den antagligen inte alls sitta så bra som den gör i min fantasi. (jag är något smalare i min fantasi...). Sen ser jag framför mig hur jag glider fram i ett par snygga skor med höga klackar. Detta existerar inte heller i verkligheten. Mina fötter kan inte visstas i klackskor mer än 10 minuter och jag vet också av mina erfarenheter att jag knappast glider fram när jag har klackskor, snarare så stapplar jag. Det är alltför ofta som min fantasi krockar med verkligheten och det är alltid verkligheten som vinner. Men att kunna gå på sky-höga klackar i fantasin måste ju iallafall vara bättre än att inte kunna göra det alls....eller??...

Snö, snö, snö!!

Det var ingen lek att cykla hem från jobbet idag. Otroligt vad mycket snö som hade kommit, och fortfarande kom. Det värsta var nog ändå att under snön gömde sig en isgata. Jag fick rejäl sladd en gång trots att jag har dubbdäck på min cykel. När mitt cykelsällskap under hemfärden skulle vända sig om för att fråga om jag hade dubbdäck fick han en jättesladd som han i och för sig lyckades häva ganska bra men själv blev jag så stressad att jag skulle cykla på honom och jag vågade inte bromsa... så jag tod det säkra före det osäkra och cyklade in i en snövall. Efter många om och men kom jag hem iallafall.
Här hemma väntade ett mystiskt brev på mig. A hade varit hemma hos mina föräldrar tidigare under dagen och hämtat det för det var adresserat till mig, fast till deras adress. Poststämplat i Algeriet!! Jag var lite orolig att det skulle vara mjält-brand eller nått annat otäckt virus men jag vågade mig iallafall på att öppna det. Det visade sig vara ett vanligt brev från en kille i Algeriet som sett min adress i en tidning (!!!) och bestämt sig för att skriva till mig och fråga om jag ville brevväxla med honom! Nu är jag tacksam över att det inte var mjält-brand i brevet men fundersam över hur min gamla adress har hamnat i en tidning i Algeriet.

Tvätt....

Har tvättstugan nu på morgonen...... Blir alltid en massa springande då. Först upp på morgonen och sortera tvätten och sen ner till tvättstugan. Hem och hämta hundarna och ta ut dom. Hem och äta frukost. Ner till tvättstugan igen. Hem och hänga tvätt och sätta sig en stund i soffan...sen ner till tvättstugan igen och hämta tvätt.
R ringde och frågade om jag kunde komma in och jobba i eftermiddag så det ska jag göra. Ska bara tvätta klart först och äta lite....

Trött först, sen pigg!

Började segt idag, var väldans trött när jag vaknade och bestämde mig för att ligga kvar i sängen en stund. Blev dock tröttare och tröttare ju längre jag låg så jag klev upp. A hade redan hunnit ut med hundarna och jag gick som en zombie till köket och åt lite frukost. Efter det obligatoriska morgonkaffet kvicknade jag till lite, tack och lov... och sen flöt det på. Gjorde inget mera ansträngande än att bädda rent sängen och en promenad med hundarna. Tvingade iväg mig själv till gymmet och efter en stunds plågande av kroppen så blev jag verkligen pigg. Eller inte pigg kanske, kroppen blev väldigt trött men menalt är jag jättepigg! A kom hem från jobbet och hade köpit blommor! En verklig överaskning som gladde mig mycket. Nu står dom här på köksbordet och gör att hela köket lyser upp. 


Måndag, måndag

Gitarrkvällen med J igår blev även en öl-kväll och poker och whiskeykväll. Vi körde 2 pokeromgångar och A vann båda gångerna. Jag och J turades om att komma sist. Varje gång jag spelar poker känner jag att jag vill öva ordentligt och bli bra och varje gång J och A spelar gitarr känner jag att jag vill öva ordentligt och bli bra även på det. Tyvärr släpper den känslan till dagen efter ofta och jag orkar inte alls sitta och traggla med gitarren eller kortleken. 
Idag har jag istället gjort...ingenting. Suttit framför datorn och varit ute med hundarna. Väntar på att idrottsgalan ska börja. Gjorde mig en supergod jordgubbssmoothie som jag nu avnjuter. Helt otroligt god och ingenting som är onyttigt finns däri. Tackar min kära C för tips och inspiration!
Salvan mot ögoninflammationen har gjort underverk, det enda klegg jag har i ögat nu är just salvan. I övrigt så är det klegg-fritt. Ska ha på lite mera innan jag lägger mig ikväll, för att vara på den säkra sidan men från och med i morgon så är mitt öga friskt igen.


Toppenhelg!

Vilken toppenhelg! Sol och massa snö och en underbar utflykt till Mossebo. Även mamman och pappan tänkte som vi och lånade med sig Bror-Stors hund och åkte ut. Hundarna busade och for runt som galningar i snön. Vi fikade på kaffe och ägg-macka och bulle inne i stugan och spelade lite kort. Sen hem och duscha och svira om för att möta upp Bror-Stor+Sambo, mamman och pappan, G+V på Scandic där vi åt god mat ur små stekpannor. Några av oss gav sig även på DESSERT, varav jag var en av dessa "oss" (naturligtvis). Efter maten åkte Bror-Stor+Sambo för att jobba och vi andra gick över till Maxim och tittade på revyn. Väldigt rolig som vanligt med en salig blandning av det mesta. Efter detta åkte jag och älskling hem till våra hundar som fortfarande var trötta efter dagens bus. Tog en sista sväng med dom och sen avslutades kvällen med en liten whiskey.


Dagen idag har varit...också bra. Jag vaknade i och för sig och kände att jag inte kunde öppna mitt ena öga. Kände försiktigt med handen och insåg att en massa smet hade kleggat ihop det. Ögoninflammation! Blä! Iallafall är det väldigt mycket bättre nu och det har slutat att smeta. Kliar gör det dock fortfarnade men jag anstränger mig massor för att låta bli.
Iallafall, när jag väl fick upp båda ögonen imorse såg jag att vädret liknade gårdagens och stormen som det varnats så mycket för var iallafall INTE här. Jag tog en promenad med hundarna och under tiden plockade A fram frukost. Sen tog vi det mest lugnt här hemma, såg till tt dammsuga och diska och få lite ordning. Lagomt till promenad nr2 med djuren så började stormen att visa sig. Blåste och snöade nått enormt och det blev att rota fram tjockaste dunjackan som jag inte haft användning av under hela den så kallade vintern hittills. Det var ändå ganska mysigt att vara ute i snöstormen och väldigt mysigt att sen komma in och dricka kaffe och dela en bulle som blev över efter gårdagens utflykt. Drog i väg till apoteket och köpte ögonsalva till mig och nu är J här och spelar gitarr med oss.
Med andra ord: En toppenhelg!!

Snö och sol

Underbart väder idag. Började med en kort promenad med hundarna och sen in och äta frukost och melodikryssa. Nu väntar Mossebo-skogen och kaffe och fika. Senare ikväll blir det god mat och Revy.  Känner mig lite skakig i benen efter spontanträningen igår men träningsvärken är den bästa värken...Men jag borde stretcha bättre.... Är ju faktist dumt att ha ondare än vad som är nödvändigt!

Det lilla gör så mycket

Såg ut att bli en lång dag på jobbet, trots att den egentliga tiden var ynka 5 timmar, men i brist på saker att pyssla med och för mycket groll i huvudet kan 5 timmars egentlig tid vara så ohyggligt mycket längre. Söta C kom dock in och överaskade mig och vi tog en fika  på Waynes. Jag fick tillfälle att rensa undan en del groll ur mitt huvud och efter denna mysiga (ganska korta) stund så flöt resten av timmarna på. Åkte hem och gav mina tjejer lite mat och sen ut i snön. Förvånade mig själv lite med att åka och spontan-träna lite på gymmet. Hoppas att det kan tänkas hända fler gånger så att jag kan sluta vara så beroende av tiderna för passen. Nu sitter jag med en skål halvtinade hallon i brist på annat att stoppa i munnen. Ska åka och storhandla så fort A kommer hem.
Försök aldrig styra över öde och slumpen för det går ändå inte och du blir bara besviken!

Undrar...

...om jag ska göra detta? Blogga.... Kanske...
Ok, jag har bestämt mig! Jag provar lite ett tag och ser vad det blir....