Jag är inte bitter...

Jag tror att jag lät aningens bitter i mitt förra inlägg men det är jag inte. Något sur kanske efter ganska mycket stress och jag kan väl säga utan att ljuga, att bättre helger än den som varit har jag haft. På gränsen med stress på jobbet med på gränsen med personal. Jag gillar inte när det är på gränsen. Nu är helgen slut men det är någon typ av klämdag imorgon, (visst är det väl valborg??) och så första maj på tisdag så inte förrens på onsdag är vardagen tillbaka.
Varken Valborg eller första maj lär ska innebära något särskilt för mig i år. Blir varken brasa, party eller demonstration. Dock känner jag en liten, liten filur som fyller 1 år första maj. Dock bor han i andra änden av världen så något kalas kommer jag inte att kunna gå på men skickar en stor grattiskram genom cybern till honom. Grattis lilla O!


Jag har föresten  fått en ny helgfavorit!



Välja rätt

Kaos!
Många som har fått lön, väljer att spendera lönen på mitt jobb.
Dom som bestämmer på mitt jobb, väljer att inte sätta in extrapersonal.
Trots fint väder, väljer många folk att vara i Kupolen.
Trots fint väder, väljer folk att klaga.
Vi som jobbar väljer inte alls utan får snällt finna oss i den stress och det kaos som självklart blir.

En tung dag som blir en trött jag!


Men helg är det och det kan ingen ändra på!

Dagens I-landsproblem är löst

En ledig dag. Jag har hunnit med massor och ändå haft en soft dag. I de flesta fall en omöjlig kombination så jag är tacksam! Började med tvätt och ska sluta med en bok. Där i mellan har jag vikt tvätt, diskat, rensat garderoben, handlat, promenerat i underbart väder, sett på tisdags-TV mm
Att rensa i garderoben var en upplevelse som fick mig att komma till insikt. Insikt i varför jag aldrig har något att sätta på mig. Detta beror på att 80% av det som låg därinne vill jag inte ha och de övriga 20% syns inte för dom är täckta av de andra 80 %:en. Nu har jag gjort någonting åt detta I-landsproblem och rensat bort 80% kläder. Det roliga (eller kanske tragiska) är att jag faktist inte shoppar så där fruktansvärt mycket. Eller ok, allting är ju relativt men de flesta i min omgivning shoppar otroligt mycket mer. Och har betydligt större I-landsproblem än vad jag har.
Nu är iallafall mitt problem löst för stunden och det känns riktigt skönt.
Lille-bror-stor åker ut i vida världen imorgon och jag är avundsjuk. Samtidigt känns det lite skrämmande att han ska åka iväg, lillebror (han är ju ändå bara 27 år!!). Han har det bästa resesällskapet han kan få på denna resa så dom kommer garanterat att  få en toppenresa. Längtar redan nu tills dom kommer hem så att de kan berätta om allting.


Det ständiga resmålet

Snart är ytterligare en helg till ända. Tiden bara blåser förbi och det är svårt att hinna med. Ryktet sa att denna helg skulle bestå av regn och rusk men lördagen var riktigt fin. Solen sken men vindarna var dock kalla. Vi visste inte alls vad vi skulle göra men inte helt otippat så blev Mossebo resmålet även denna helg. Mamman, pappan och lakritstrollet var såklart också där och vi grillade korv, fikade, spelade kort, promenerade och allmänt bara njöt av livet. Ytterligare besök dök upp bestående av G, V och monsterhunden. Totalt 16 hundtassar sprang omkring inne i stugan.  G underhöll oss genom att visa några Yoga-övningar.  (Du skulle ha sett din far C )
Dagen idag är bara grå och regnig. Jag har pysslar lite flera smycken och A har mest pysslat poker. Jag insåg igen (som jag gör varje gång det regnar) att jag MÅSTE köpa mig ett vettigt regnställ. Är inte roligt att bli genomblöt varje hundpromenad.
Nu har jag en blåbärspaj i ugnen som snart ska avnjutas med underbar vaniljsås och sen får det bli en fortsatt lugn söndag inomhus. (mestadels iallafall)


Chockad

Min energi kom tillbaka i tisdags. Jag bara bestämde mig för att ha energi och då hade jag plötsligt det. Ok, inte överdrivet mycket men det blev skillnad iallafall. Jag bytte till mina sommardäck på cykeln, vaxade mig lite här och där (hinner glömma mellan gångerna hur ont det faktist gör), tog en tur till Kupolen.
Jag förvånade mig själv i Kupolen. Eftersom jag fick en enorm kvarskatt så kommer jag att bli ganska pank snart. Eftersom jag dessutom är en ganska mogen människa som vill ha kontroll på inkomst-utgift och inte shoppar när jag är utan pengar så hade jag inte så mycket i Kupolen att göra. Ändå gjorde jag! Jag köpte 2 nya linnen, 1 kjol, 1par tights, 2 hårband, nya sängkläder, nya dukar till köket. På något sätt kändes det som att jag bara var tvungen att passa på nu när jag har pengar för snart är dom hos skatteverket. Detta är så olikt mig att jag blev lite rädd, men mest glad....över mina ny-införskaffade saker! Jag gick in på Panduro också...Och köpte pysselsaker. Jag gillar att pyssla. Nu har jag pysslat en hel del smycken. Vissa finare än andra och vissa rätt fula.


Bestulen

Någon eller något stjäl all min energi. Jag behöver den verkligen själv och vill inte bli av med den. Ledig idag och gör ingenting, grubblar mest bara över vart min energi tar vägen. Det regnar ute och det bidrar knappast med någon extra energi. Jag har lite småsaker som ligger över mig och det kanske tar en del av orken. Att jag inte är helt fri från förkylningen spelar säkert också sin lilla roll. När orsakerna till problem inte går att påverka av mig själv kan jag bli tokig. Jag gillar inte uttrycket: Yttre omständigheter. Är det några omständigheter ska dom bero på mig själv så att jag kan påverka och ändra. Dessvärre går väl varken vädret eller förkylningen att påverka så mycket. Möjligen min egna inställning till "omständigheterna".

Ikväll är det både
Ugly Betty och Desperate Housewives på TV och jag har redan nu bokat in en kväll med mig själv i soffan. Hade ju bara varit bra att få lite vettigheter gjort nu under dagen så att jag kan slöa med hyffsat gott samvete. Ja, det är väl dags att ändra inställning nu och ta tag i den här dagen också. Tror faktist att jag börjar med en promenad i regnet.

Dåliga idèer

Jag tycker nästan alltid att mina idèer är bäst. På något sätt har JAG alltid dom bästa förslagen och dom bästa idèerna. (enligt mig själv alltså) Jag antar att det är många fler än jag som tycker att just dom egna idèerna alltid är dom bästa.
Igår var ett av dom, enligt mig få, tillfällena som jag hade en riktigt dålig idè. Eller idèn hade jag väl egentligen redan i torsdags när vi planerade måltiderna framöver. Vi skulle storhandla och det är alltid ett pusslande med att överhuvudtaget komma på maträtter och dessutom att få det att bli matlådor för dom dagar/nätter som vi jobbar. Jag fick då den bra-iga idèn att jag ju faktist kunde laga mat på fredagkväll när jag kommit hem från jobbet. Idèn var jättebra ända tills det blev fredagkväll. Allvarligt, vem vill ställa sig och laga matlådor en fredagkväll? Inte jag iallafall. Jag slutade 20.10, kom hem ca 20.35. Ut med hundar osv och klockan är 21. Duscha, ät nått, krasha i soffan....Laga mat? När klockan är ca 21.30....en fredag! Nä! Vilken otroligt dålig idè. Nu var ju situationen som den var och jag ställde mig vid spisen och gjorde chili-wraps. Var klar omkring 22 och hann pusta ut i soffan en halvtimme innan det var dax för hundpromenad igen. Vart tog den fredagkvällen vägen? Ska undvika denna typ av idè framöver och hädanefter bara ta det lugnt och mysa på fredagkvällarna.
Idag är det dock lördag och vi har båda jobbat. (och hade matlådor!). Jag slutade tidigast och tog en lång skön promenad i sommarvärmen som var under dan. Sen stannde vi kvar ute på gården, jag och hundarna och satt och bara njöt medans vi väntade på att A skulle komma från jobbet. Underbart med denna värme! Nu blir det en lugn hemmakväll och förhoppningsvis någon bra film. Trots att jag jobbar så är det SÅÅ underbart att det är helg!!

Kan ju bara lite sådär i förbifarten nämna att min Malaysia-granne har kommit hem nu och en av blommorna som jag trodde var konstgjord var INTE det....Förlåt
H!

God jul

Nyklippt och hyffsat frisk ska jag snart bege mig till jobbet. Har inte varit där på 8 dagar så det är väl som dags. Igår var det snö och kallt ute och idag är det sol och varmt. Vädret är minst sagt flexibelt.
Fick besök av söta
L igår. Vi fikade och pratade och hade det allmänt trevligt. Jag gav henne hennes julklapp också! Det var ganska längesen det var jul så det var lixom dax. Först kunde jag verkligen inte hitta den men efter lite frenetiskt letande så dök den upp.... Nu ligger den ändå kvar här hemma hos oss men hon HAR fått den iallafall. Ett steg åt rätt håll.

Ett tag sen

Jag har inte bloggat på ett tag. Har haft en jobbig förkylning som har sugit ur all energi från mig. Nu har jag fått tillbaka en del ork men känner mig fortfarande ganska mosig. Påsken höll på att gå förbi mig obemärkt men lite ris med fjädrar och en del annat påsk-pynt gav mig iallafall en viss påsk-känsla. På självaste Påsk-afton sov jag en stund på dagen för att vara någorlunda pigg på kvällen. Vi åkte ut till Mossebo och efter den kvällen var påsken fullbordad. Min mamma är nog den bästa i världen på att ta vara på traditioner. Få är nog ens hälften så pyssliga inför julen som hon är inför påsken. Då kan ni ju bara tänka er hur hon är inför julen.  Vi, dvs jag, A, Bror-stor, sambo, mamman och pappan avnjöt en underbar påskbuffe. Allt möjligt gott fanns att plocka av men eftersom jag var lite halvknackig så var inte aptiten på topp så för min del blev det mest skaldjur. Sen fikades det och spelades kort, som vanligt när familjen är samlad.
Alla hundar var också samlade och busade med varandra och hade skoj. Vet inte vem som var mest trött när vi kom hem, jag eller våra hundar.
Vakande oerhört tidigt på söndagmorgonen, fyra närmare bestämt, av att våran hund, modell-yngre skrämde slag på mig. Hon hade otäcka kramper och kände inte igen oss. Paniken var nära men historien slutade lyckligt. (dock fick A ett hugg i handen). Det hela var över på några minuter (som i och för sig kändes som ganska många fler...) och hon blev sig själv igen. Tydligen ett epilepsianfall. Denna morgonaktivitet gjorde oss alla trötta så söndagen tog vi det mest bara lugnt och vilade.
Imorgon är det besök hos frisören som står på schema och det känns bra efter att ha varit sjuk och inte brytt sig på några dar.



Gröna fingrar?

Blev ytterligare en galen dag på jobbet idag. Inte fullt så mycket folk som igår men väldigt mycket iallafall. Ska bli skönt med vanlig måndag imorrn.
Jag har en granne som just nu befinner sig i Malaysia. Jag är mäkta avundsjuk men har ändå varit snäll och tagit på mig ansvaret för hennes post och blommor. Dom som känner mig väl skulle antagligen aldrig överlåta ansvaret för blommor till mig men med dom alternativ som finns här hemma så tycker jag ändå att hon gjorde rätt som utsåg mig till uppdraget. Och jag har vattnat dom! Häromdagen smög jag omkring inne i lägenheten och vattnade varenda en! Kände mig riktigt duktig...ända tills jag insåg att ett antal av dom var konstgjorda! Ja, så blev det med det. Jag har INTE gröna fingrar! Blommor är INTE min grej! Jag gillar att titta på dom och att ha dom omkring mig men sköta om dom kan jag inte. Min kära granne kan ju trösta sig med att hennes konstgjorda blommor iallafall är oerhört verkligehetstrogna och så får vi väl hoppas bara att dom inte möglar eller nått nu av vattnet jag hällde på.

Fick en tanke nu...Tänk om dom inte är konstgjorda!  Eftersom jag vattnat dom så är ju inte det någon fara i så fall men för mitt ego vore skammen total! Att först ta fel och tro att dom är riktiga och sen ta fel igen! Nej, så kan det inte vara, dom är konstgjorda... eller?!..