Jag vill vilja...

Jag vill, vilja ha ett annat jobb. Jag vill vilja plugga och göra något som är mer betydelsefullt. Jag trivs och tycker att det jag gör är så otroligt roligt och kan inte komma på något annat som jag skulle vilja göra istället. Men jag vill vilja.
Jag vill vilja resa mera men stannar oftast hellre hemma.  Jag vill tycka om förändringar men tycker oftast bara att det är jobbigt. Jag vill inte tycka att Kent är bra men gillar dom starkt. Jag vill vilja engagera mig mer i viktiga och oviktiga saker.


Jag undrar om dessa funderingar tyder på att jag är oerhört nöjd med mitt liv och min situation eller på att jag är oerhört missnöjd.


Spelar tills jag spyr

Varför erbjuder man sig att börja jobba 2 timmar tidigare första dagen efter semestern? Som att det inte är nog jobbigt ändå.  Det finns säkert de som tänker att ska man ändå börja jobba kan man göra det rejält redan från tidig morgon... Så tänker inte jag. Jag tycker att det är vansinnigt dumt att börja tidigare första dagen efter semestern. Ändå erbjöd jag mig att göra det. Ibland är jag verkligen puckad. Lite ovan att stiga upp så tidigt men min första dag på jobbet (som alltså var 2 timmar längre än vanligt) var jättebra, jag var dock väldigt, väldigt trött. Kändes som att jag behövde gå och lägga mig nästan på en gång när jag kom hem. Jag gjorde inte det. När klockan började närma sig 23.00 somnade jag nästan i soffan. Tänkte att det var bäst att gå och lägga sig nu, men eftersom jag är 30 år och bestämmer över mig själv så gjorde jag inte det som var bäst utan det som var roligast. Alltså tryckte jag igång guitar-hero och fastnade. Fick fokusera rätt hårt på de åkande prickarna. Jag spelade i ganska precis en timme och när jag tittade bort från TVn snurrade hela min värld och golvet gungade. Jag blev ordentligt yr i huvudet och trodde flera gånger att jag skulle spy.  Det släppte efter en stund och eftersom jag klarat av en nästan omöjlig låt och kommit vidare en nivå, så det kändes helt ok att stänga av och gå och lägga sig.  Det var nog till och med värt lite yrsel.


Tomt

Semestern är slut och mamman har åkt hem. Imorgon väntar vardag och tråkigt igen. Ibland går en vecka så himla fort. I samma sekund som mammans Colt svänger ut från gården kommer saknaden och tomheten. Plötsligt känns allt bara värdelöst. Som tur är avtar dom här känslorna efter hand och den vanliga vardagen kommer tillbaka och är oftast inte så tråkig som det känns i början. Men just nu känns det tomt och tråkigt och jag vill höra "lusentappar" och  "massuppfitta" ,"som mormor alltid sa" , "som min gamle chef Göran alltid sa" och "som moster Berta alltid sa".  Mamman GA kom tillbaks!!

Livet är underbart!

Vi sover så länge som vi vill på mornarna, spelar guitar-hero hela nätterna, är ute och har det skönt när solen skiner och är inne och spelar kort när den inte gör det.
Vi äter god mat, dricker lite öl och vin. Vi hänger i Mossebo och plockar svamp. Vi spelar gitarr, promenerar, pratar och pysslar om bilarna.
Ibland ÄR  vi bara och det är inte heller så dumt. Iallafall inte när livet är underbart!

Guitar-Hero

Lyckad dag igår med besök först av A, U och M. M trivdes med hundar och SvampBob och ville inte åka hem. Senare på kvällen fick vi plankstek hos C o T. Vi spelade en hel del Wii också. Både jag och A har träningsvärk idag. Ett parti poker hann vi med och överaskande nog lyckades jag vinna. De andra skyllde på att jag var nykter och inte dom och antagligen var det nog så också. T introducerade A i GuitarHero och idag har vi, inte helt otippat, varit och köpit oss ett eget spel. Mamman GA kom upp tidigare idag och just nu rockar hon och A för fullt inne i vardagsrummet.


Semester

Äntligen är min semester igång. Semester är verkligen lyx. Jag får göra vad jag vill och ändå få betalt. Det är verkligen underbart!  För mig varar detta underbara fenomen enbart i en och en halv vecka och jag måste dessutom jobba några timmar nästa vecka men dock har jag semster. Min första semesterdag (idag alltså) började jag och hundarna med en lång, tidig morgonpromenad. Hade sällskap av L och det är alltid extra trevligt med promenadsällskap. Vi åt frukost och drack kaffe här hemma och sen åkte symaskinen fram. C skulle ha nya gardiner till ett av rummen i hennes slott och hon sydde i princip allting själv. Jag var mest bara med som support.  Vid 12 var vi klara och C åkte vidare. Vid 14 kom C, J och lilla O förbi. Roligt att ha dem hemma i Sverige för ett tag. Vi fikade och pratade och lilla O busade med hundar, plastbyttor och Mr Cyklonic. (vår dammsugare) Han var inte ett dugg rädd för hundarna trots att de var 2 och större än honom.

Imorgon väntar besök av Syster, U och M och på kvällen ska vi äta god mat hos C och T. På lördag kommer mamman GA upp och stannar förhoppningsvis hela veckan. Det är underbart med semester och att hinna träffa alla som inte alltid hinns med. Och jag får betalt hela tiden!!



Lite bilder från helgen som, som vanligt, tillbringades i Mossebo.

163923-83
Mina röda stövlar som det verkar bli mycket användning av under min semster. Har köpit mig ett par till fast vita också.

163923-84
Alla hundarna som var med i Mossebo

163923-85
Fynd från lördagen. Först blev jag jätteglad och sen jättefundersam: Är sommaren slut nu och hösten här?

163923-82
Fpt i glasögon

163923-81
Titt i glasögon